2022-07-29 11:26:48

Asmenų apsaugos valdybos Išankstinės apsaugos skyriaus vyresnysis specialistas (-ė)

CVMarket.lt klientas

Darbo aprašymas

Pareigybės lygis: A. Kategorija: 10. Aukščiausias galimas specialus pareigūno nekarinis laipsnis – vidaus tarnybos kapitonas. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo šias funkcijas: 1. Padeda Išankstinės apsaugos (toliau - IA) pamainos vyriausiajam specialistui organizuoti, kontroliuoti IA pamainoje dirbančių pareigūnų darbą; 2. Dirba IA pamainoje ir vykdo fizinę saugomų asmenų, jų lankomų objektų ir (ar) juose nustatytų saugių zonų išankstinę apsaugą; 3. IA pamainos vyriausiojo specialisto pavedimu renka informaciją apie saugomų asmenų numatomus lankyti objektus ir (ar) juose nustatytas saugias zonas, kitą svarbią IA pamainos darbui informaciją, keičiasi ja su Departamento padalinių atsakingais pareigūnais; 4. Palaiko tarnybinius ryšius ir bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos valstybinėmis bei savivaldos institucijomis, įstaigomis, privačiomis struktūromis bei asmenimis, taip pat su užsienio valstybių giminingomis tarnybomis planuojant, organizuojant ir vykdant saugomų asmenų, objektų ir (ar) juose nustatytų saugių zonų išankstinę apsaugą bei savo kompetencijos ribose derina bendrus veiksmus; 5. Analizuoja saugomų asmenų saugumo užtikrinimo priemonių ir pajėgų planavimą bei jų panaudojimą. Teikia pasiūlymus dėl pamainos darbo gerinimo ir tobulinimo; 6. Dirba pamaininį darbą, esant reikalui dirba nepamaininį darbą; 7. Esant reikalui, vykdo IA pamainos vyriausiojo specialisto pareigas; 8. IA pamainos vyriausiojo specialisto nurodymu, vykdo asmenų apsaugos specialisto funkcijas; 9. Vykdo kitus su Departamento ar skyriaus funkcijomis susijusius tiesioginio viršininko nenuolatinius pavedimus.

Reikalavimai

Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus: 1. Turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą; 2. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais valstybės tarnybą ir viešąjį administravimą bei Departamento veiklą, Vidaus tarnybos statutu, Vadovybės apsaugos įstatymu, Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu, Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymu, Susirinkimų įstatymu, Departamento nuostatais, Asmenų apsaugos valdybos (toliau - AAV) nuostatais, Išankstinės apsaugos skyriaus (toliau - IAS) nuostatais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais IAS veiklą; 3. Gebėti valdyti, sisteminti, apibendrinti informaciją, rengti išvadas; 4. Žinoti dokumentų rengimo taisykles, sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu; 5. Mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu (pagal Europass); 6. Žinoti saugomų asmenų ir objektų apsaugos organizavimo principus; 7. Būti susipažinusiam su valstybiniu ir diplomatiniu protokolu; 8. Turėti teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones; 9. Mokėti dirbti Microsoft Office programiniu paketu ir Internet Explorer; 10. Atitikti Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. spalio 21 d. įsakymu Nr. 1V-380/V-618 nustatytus sveikatos būklės reikalavimus (I skiltis); 11. Atitikti Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2006 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 1V-500 patvirtintose taisyklėse nustatytus fizinio pasirengimo reikalavimus (I lygis); 12. Atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma ,,Slaptai“ bei asmens patikimumo pažymėjimą, patvirtinantį teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, pažymėta slaptumo žyma „Slaptai“.

Įmonė siūlo

Dokumentai, kuriuos būtina pateikti: - Prašymas. - Pasas ar asmens tapatybės kortelė ir jų kopijos. - Diplomas ir jo kopija. - Gyvenimo aprašymas (CV) . - Pareigūno tarnybinis pažymėjimas ir jo kopija. - Vairuotojo pažymėjimas ir jo kopija. - Leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija kopija. - Asmens medicininės knygelės (Sveikatos paso) kopija. - Privačių interesų deklaracija. - Klausimynas, skirtas asmenims pretenduojantiems į vidaus tarnybą (Vadovybės apsaugos departamentą), Pretendento anketą rasite Vadovybės apsaugos departamento tinklapyje skiltyje Darbas ir karjera. - Pažyma apie nustatytą anglų kalbos mokėjimo lygį B2, tikrintą viename iš Akredituotų centrų. Akredituotų centrų sąrašą rasite: www.vtd.ltIšsamesnė informacija telefonu: 8 706 63129.