2022-07-29 11:26:48

Jūsų elgesys su darbdaviu po interviu

2016.06.16

Paprastai žmonės, ieškantys darbo, grįžę po interviu su darbdaviu, tiesiog atsipalaiduoja, nuleidžia rankas ir laukia darbdavio skambučio. Lietuvoje nėra įprasta elgtis kitaip. Tačiau tvirtai pasiryžus susirasti darbą reikia imtis visų įmanomų priemonių.

Praėjus interviu jūs galite nusiųsti darbdaviui padėkos laišką. Tai gali nuskambėti keistai, tačiau tuo jūs tikrai išsiskirtumėte iš kitų savo konkurentų. Šiuo žingsniu jūs dar kartą atkreipsite darbdavio dėmesį į save. Nuolatos kelkite sau klausimus: "ką paprastai daro kiekvienas ieškantis darbo?", "ką aš dar galėčiau padaryti kitaip siekdamas įtikinti darbdavį, jog aš esu geriausias kandidatas, tinkantis siūlomam darbui?". Nebijokite darydami neįprastus veiksmus parodyti darbdaviui, kad jūs tikrai esate geriausias žmogus šiam darbui.

Padėkos laiškas jūsų darbo paieškoje yra ne tik teisingas sprendimas, bet ir efektyvi darbo paieškos strategija. Kiekviena padėka yra papildoma galimybė parduoti jūsų kvalifikaciją, žinias ir sudaryti teigiamą įspūdį skaitytojui. Ieškant darbo jūs turite parodyti savo atkaklumą. Nelaukite galimybių įsidarbinti - sukurkite jas patys.

Padėkos laiškas išsiunčiamas vienos dienos laikotarpyje po jūsų interviu. Pradžioje pažymėkite poziją, į kurią pretendavote ir kada vyko interviu. Laiškas turi būti asmeniškai adresuotas žmogui, su kuriuo vyko pokalbis. Kreipiamasi vardu, pavarde ir pareigomis. Laiške dar kartą pažymėkite, jog jūs esate susidomėjęs siūloma darbo vieta bei firma, kurioje tektų dirbti. Taip pat parašykite, jog jūs bet kada galite ateiti papildomam pokalbiui arba atsiųsti papildomos informacijos, jei reikia.

Pagrindinės padėkos laiško dalys:
1. Kreipimosi pagrindas
2. Susidomėjimas darbu
3. Trumpas jūsų savybių, žinių, kvalifikacijos pristatymas
4. Galimybė parašyti papildomą informaciją, kurios nepaminėjote interviu metu
5. Padėka
6. Pažymėjimas laiko, kuriuo jūs susitarėte dėl darbdavio atsakymo

Padėkos laiško pavyzdys

Gerb. p. J. Macaiti,

Dėkoju už suteiktą galimybę susitikti su Jumis šį rytą dėl pardavimų vadybininko darbo vietos. Mūsų pokalbis leido geriau susipažinti su firmos "Pelikanas" veikla bei keliamais reikalavimais darbui.
Mano gilios specialybės žinios ir turima darbo patirtis tikrai teigiamai įtakotų Jūsų kompanijos veiklą. Mano puikios anglų kalbos žinios ir darbas kompiuteriu praverstų dirbant pardavimų vadybininku.
Aš susisieksiu su Jumis sekančią savaitę pasiteirauti apie Jūsų sprendimą dėl darbuotojo pardavimų vadybininko vietai užimti.
Dar kartą dėkoju už sugaištą laiką ir suteiktą dėmesį man.

Su pagarba,
V. Petruškevičius

Atminkite, kad AČIŪ nekainuoja nieko, bet nulemia daug ką.

Sėkmės darbo paieškoje!


Personalo Konsultavimo Centras “NOVA LUX”