2022-07-29 11:26:48

Ar jūsų CV parduoda jus?

2016.06.16

Jūsų CV yra skirtas iškovoti jums pakvietimą į interviu. Jis turi sukelti pakankamai informacijos, kad sukeltų potencialaus darbdavio susidomėjimą. CV MARKET pateikia kelis patarimus rengiant „parduodantį“ CV.

CV puslapių skaičius

Darbdaviai yra užimti žmonės ir neturi daug laiko skaityti ilgus gyvenimo aprašymus, tačiau nesutrumpinkite savo CV per daug. Jei reikia dviejų puslapių, aprašyti jūsų patirčiai, tai ir skirkite jai aprašyti du puslapius, tačiau įsitikinkite, jog kiekvienas žodis prasmingas ir reikalingas.

CV tikslas

Jei tikrai norite sukurti „parduodantį“ CV, rašydami CV tikslą stenkitės akcentuoti tai, kas esate ir ką galite duoti darbdaviui, o ne apie tai, ko jūs tikitės iš darbo. Darbdaviams rūpi, ko jūs norite, tačiau jie yra daug daugiau susirūpinę tuo, ką galite jiems duoti. Atsižvelkite į tai rašydami CV.

Darbo patirties aprašymas

Darbo patirties aprašyme reikėtų nurodyti savo pasiekimus. Vien dalykų, už kuriuos buvote atsakingas ankstesniuose darbuose nurodymas mažai pasako darbdaviui apie jus. Pasakykite darbdaviui, ką iš tiesų pasiekėte. Šioje vietoje kuklumas nereikalingas – jūs turite parduoti save, turite parodyti, jog sugebate pasiekti konkrečius rezultatus.

Tinkami žodžiai

Žodžiai, naudojami jūsų gyvenimo aprašyme, labai svarbūs. Naudokite gyvus, išraiškingus žodžius, venkite tariamosios nuosakos – ji skamba nuobodžiai ir banaliai.

Būkite konkretus – įsitikinkite, jog nenaudojate daugiau žodžių nei reikia. Galbūt vienas tikslus žodis galėtų pakeisti pusę jūsų sakinio. Nenaudokite šablonų, tokių kaip „puikūs bendravimo įgūdžiai“. Stenkitės reikšti savo mitis taip, kad būtų įdomu skaityti ir jokiu būdu nepalikite rašybos klaidų.

Adaptuotas CV

Nesiųskite visiškai vienodo CV visiems darbdaviams. Kiekvienas siunčiamas CV turi būti pritaikytas darbo pozicijai, į kurią kandidatuojate. Pamėginkite prieš siųsdami CV pabendrauti su darbdaviu, kad suprastumėte, kokio darbuotojo jam reikia ir ką reikėtų pabrėžti savo CV.

Raktinis žodis: