2022-07-29 11:26:48

Motyvacinių laiškų klaidos

2016.06.16

Geras motyvacinis laiškas yra puikus būdas nelikti nepastebėtam ir sudominti darbdavį. Tačiau netinkamai parašytu motyvaciniu laišku galite tik pabloginti savo šansus būti pakviestam į interviu. CV MARKET pateikia dažniausiai pasitaikančias motyvacinių laiškų klaidas.

1. Bendras kreipinys, nenurodant asmens, atliekančio atranką, vardo ir pavardės.

Kartais užtrunka truputi laiko surasti žmogaus, kuriam siunčiate ir kuris skaitys jūsų motyvacinį laišką, vardą ir pavardę. Tačiau jei tai padarysite, jūsų motyvacinis laiškas bus asmeniškesnis, adresuotas konkrečiam žmogui ir sukels mažiau įtarimo, jog tą patį laišką siunčiate visiems darbdaviams.

2. Nenurodymas, į kokią darbo poziciją kandidatuojate.

Nurodykite pareigas, į kurias kandidatuojate, savo motyvaciniame laiške. Jos gali būt nurodytos pirmoje pastraipoje arba tai netgi gali būti laiško antraštė. Personalo atrankos specialistai, kompanijų, kurios siūlo darbą, užsakymu, dažnai vykdo kelias atrankas vienu metu todėl kartais jiems gali būti neaišku į kurią iš siūlomų darbo pareigų kandidatuojate.

Be to, tai taip pat yra būdas padaryti motyvacinį laišką asmeniškesniu. Jei nurodysite konkrečių darbo pareigų pavadinimą, darbdavys žinos, jog šį laišką rašėte tik jam.

3. Jūsų savybės motyvaciniame laiške neatitinka darbo skelbime nurodytų reikalavimų.

Patikimiausias būdas padaryti įspūdį darbdaviui yra savo motyvaciniame laiške pabrėžti būtent tas jūsų savybes, kurių jis tikisi iš darbuotojo. Taip jūs galite visiškai personalizuoti savo motyvacinį laišką.

4. Nenurodyta jūsų kontaktinė informacija.

Dažnai kandidatai įrašo savo kontaktinę informaciją tik savo gyvenimo aprašyme, o motyvaciniame laiške jos nenurodo. Tačiau kas, jei jūsų CV atsitiktinai pasimes? Jūsų viltys gauti pakvietimą į interviu pasimes kartu. Tačiau jei darbdavys turės jūsų motyvacinį laišką su kontaktine informacija, jis vis dar galės susisiekti su jumis.

Visada prisiminkite šias taisykles rašydami motyvacinį laišką. Skirkite laiko padaryti tai teisingai ir jūs pastebėsite, jog vis daugiau darbdavių nori susitikti su jumis.

Raktinis žodis: