2022-07-29 11:26:48

Kaip pasirinkti karjeros kelią?

2016.06.16

Tinkamo karjeros kelio pasirinkimas gali sutaupyti daugybę jūsų gyvenimo metų, kuriuos iššvaistytumėte pasirinkę klaidingai. Kviečiame pasinaudoti keletu naudingų patarimų, padėsiančių rasti jums tinkamą vietą darbo rinkoje.

1. Pažinkite savo stipriąsias puses

Skirkite laiko savo sugebėjimų analizei. Skirtingų profesijų atstovai turi specifinių įgimtų ar išlavintų įgūdžių, kuriais naudojasi eidami karjeros keliu. Pavyzdžiui, geri pardavimų vadybininkai pasižymi iškalbingumu, gebėjimu išklausyti, perprasti kliento poreikius bei įtikinti klientą atlikti pageidaujamus veiksmus. Geras pardavimų vadybininkas turėtų gebėti ne tik išsiaiškinti ir patenkinti pirkėjo poreikius. Jis turėtų turėti gerą vaizduotę, kuri jam leistų numatyti su kokiomis problemomis gali susidurti klientas ir, tai žinant, pranokti kliento lūkesčius.

2. Ugdykite savo sugebėjimus

Išsiaiškinę sritis, kuriose esate stiprūs, tikslingai siekite šias sritis dar labiau sustiprinti. Jums galėtų padėti tinkamai pasirinktos studijos universitete ar kursai. Praktinių įgūdžių įgysite dirbdami. Kandidatuodami dėl darbo, darbdaviams aiškiai pasakykite kokį karjeros kelią esate pasirinkę.

3. Nebijokite keistis

Jei pastebėjote, kad pasirinktas karjeros kelias ne jums, keiskite profesinę sritį. Be abejo, jums prireiks naujų teorinių žinių ir praktinių įgūdžių. Pradedant dirbti naujoje srityje, kurį laiką teks tenkintis žemesnėmis pareigomis ir mažesniu atlyginimu. Norėdami išvengti didelio nuosmūkio, įvertinkite, kuriuos įgūdžius galite panaudoti naujame darbe ir tinkamai tai iškomunikuokite būsimajam darbdaviui.

Tikimės, kad jūs pagaliau pasirinkote tinkamą karjeros kelią ir rekomenduojame pasinaudoti kitais karjeros centro patarimais, skirtais darbo rinkos dalyviams.

Parengta pagal Bill Barnett straipsnį „The Clearest Path to a Career That's Right for You“.

Raktinis žodis: