2022-07-29 11:26:48

7 patarimai, kaip kovoti su bloga nuotaika

2016.06.16

Geros nuotaikos neįsigysite, ją reikia susikurti patiems. Kviečiame pasinaudoti keliais paprastais, bet efektyviais patarimais, padėsiančiais jūsų mintis padaryti „šviesesnėmis“.

1. Sakoma, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Atsitikus blogiems dalykams, jūs galite patys nuspręsti, kur link visa tai pakryps. Nepasimeskite ir ryžtingai veikite.

2. Užplūdus neigiamoms emocijoms, gali atrodyti, kad kaltas prastas oras ar panašūs, nuo jūsų nepriklausantys, dalykai. Tačiau, ar tikrai? Dažniausiai gerą ar blogą nuotaiką nulemia vidinės priežastys, kurias pašalinę, galite viską pakeisti.

3. Būna dienų, kuomet turi įvykti svarbūs įvykiai, nuo kurių baigties priklauso daug dalykų jūsų gyvenime. Nevaidinkite didvyrių, pokyčius pasitikdami vieni patys. Daugiau šansų priimti teisingus sprendimus turėsite, jei pasitarsite su artimais žmonėmis.

4. Kartais jus gali apimti panika, kad nesugebate visko kontroliuoti. Jei esate linkę į kontrolę, o, galbūt, net ir pamišę dėl kontrolės, visada prisiminkite, kad visko niekada nepavyks sukontroliuoti. Tam nėra ir būtinybės. Verčiau savo energiją skirkite asmeniniam tobulėjimui.

5. Jei jūsų smegenys perkrauti informacija, pasidarykite pertraukėlę, pasivaikščiokite ar pamedituokite. Tai padės jums sugrįžti į čia ir dabar, mėgautis šia akimirka.

6. Kava turi ingredientų, stimuliuojančių žmogaus organizmą. Tačiau nepiktnaudžiaukite ja per daug. Per didelis kavos kiekis gali įtakoti dar didesnę nuotaikų kaitą.

7. Tikėkite, kad ateityje reikalai pasitaisys. Jei pastebėjote, kad ilgą laiką jus persekioja mintis, kad ateityje niekas nepasikeis, kreipkitės į psichologą. Toks, laiku žengtas, žingsnis gali iš esmės pakeisti jūsų gyvenimą į geresniąją pusę.

Darbo metu ir laisvalaikiu ar pasitaiko įvairiausių situacijų. Kai kurios iš jų gali įtakoti neigiamos nuotaikos atsiradimą. Tačiau, jei tikėsite, kad viskas jūsų rankose, kad nuotaiką galite valdyti taip pat sėkmingai, kaip ir savo protą, naudositės naudingais patarimais, jūsų emocinis pasaulis taps šviesesniu, nei buvo iki tol.

Parengta pagal Steve Tobak, BNET’s The Corner Office straipsnį „Here Are Nine Ways To Handle A Bad Mood“

Raktinis žodis: