2022-07-29 11:26:48

Dalykai, kurių neverta daryti išeinant iš darbo

2016.06.16

Atsisveikinimas su darboviete neretai liūdina, nepriklausomai nuo to, ar buvote atleistas, ar galų gale nusprendėte išeiti savo noru. Jums gali būti sunku prisiminti, kaip elgtis tinkamai, rašo About.com. Štai penki dalykai, kurių derėtų vengti.

1. Nešaukite ant viršininko ir bendradarbių, net jei jie to ir nusipelnė

Paliekant seną darbą emocijos gali tiesiog virti, ypač jei paliekate darbą jums nepalankiomis sąlygomis. Galbūt norėsite pasakyti viršininkui ar bendradarbiams ką apie juos iš tikrųjų galvojate. Bet nedarykite to – net jei jie iš tikrųjų to nusipelnė. Nežinia, kada dar ateityje gali tekti su jais susitikti ir su kuo kada nors gali tekti dirbti.

2. Negadinkite darbovietės turto ir nevokite

Galbūt jausitės, kad su jumis darbdavys elgėsi neteisingai ir labai dėl to pyksite. Tačiau vandalizmas ir vagystė yra kriminaliniai nusikaltimai. Jūsų veiksmai gali pakenkti ne tik jūsų profesinei reputacijai – galite atsidurti net už grotų.

3. Nepamirškite paprašyti rekomendacijos

Gali pasirodyti, kad tai yra keistas prašymas, jei paliekate darbą jums nepalankiomis sąlygomis. Tačiau tą darbovietę teks įtraukti į savo gyvenimo aprašymą, todėl jums reikėtų užsitikrinti, kad gausite teigiamą ar bent jau neutralią rekomendaciją.

Jei buvote atleistas dėl kokio nors siaubingo nusižengimo, galbūt tai ir ginčytinas klausimas. Tačiau jei skiriatės su senaisiais darbdaviais dėl ko nors ne tokio rimto, galbūt galėsite paprašyti viršininko rekomendacijos, nepaisant fakto, kad „viskas klostėsi ne taip,kaip tikėtasi“.

4. Neapkalbinėkite viršininko ir bendradarbių jus pakeisiančiam žmogui

Visų pirma, jums tai nesuteiks jokios naudos. Antra, jus pakeisiantis žmogus pats su laiku viską išsiaiškins. Trečia, galbūt dėl aurų sutapimo skirtumų jūsų bendradarbiai su naujuoju darbuotoju bendraus visai ne taip, kaip su jumis.

5. Neapkalbinėkite buvusio viršininko

Vienintelis žmogus, kuris po tokių apkalbų nudegs – jūs pats. Tikėtina, kad naujasis vadovas norės išsiaiškinti, kodėl pašlijo jūsų ir buvusio darbdavio santykiai, nes įtars, kad kaltas buvote būtent jūs.

www.delfi.lt