2022-07-29 11:26:48

Darbo paieškos mitai

2016.06.16

Neteisinga nuomonė apie darbo paiešką: vienų dalykų pervertinimas, kitų nuvertinimas gali trukdyti jums susirasti darbą. Būtina įvertinti atskirų darbo paieškos procesų svarbą ir stropiai juos vykdyti. Daugumos žmonių galvose susiformavę mitai apie darbo paiešką. CV MARKET pateikia keletą jų.

Motyvacinis laiškas nėra svarbus

Motyvacinis laiškas yra jūsų prisistatymas darbdaviui. Kandidatavimas be motyvacinio laiško, o nusiunčiant tik CV yra nepilnavertis.

Dažnas darbo keitimas - blogai

Tai palyginti dažnas mitas tarp darbo ieškančiųjų. Keli darbo pakeitimai per vienerius metus, žinoma, nėra geras įrašas kandidato CV. Tačiau darbo keitimas dažnai yra galimybė įgyti naujų įgūdžių, todėl normalu keisti darbą kas 2-3 metai. Darbdaviai supranta, jog darbuotojas vienoje darbovietėje tobulėja tik tam tikrą laiką, o po to, norėdamas ir toliau tobulėti, jis turi pakeisti darbą.

Pakanka registruotis interneto svetainėje

Internetas iš tiesų suteikia dideles darbo paieškos galimybes. Internetinės darbo paieškos svetainės yra didžiausias darbo skebimų bei informacijos apie darbą šaltinis, tačiau nereikėtų pamiršti ir visų kitų informacijos šaltinių. Ieškodami darbo išnaudokite visas galimybes.

Kvalifikacija garantuoja gerą darbą

Tai turbūt labiausiai paplitęs darbo paieškos mitas. Bet ne visada pasamdomas geriausią kvalifikaciją turintis darbuotojas. Dažnai darbdaviai pasirenka mažiau kvalifikuotą, tačiau turintį patrauklesnes asmenines savybes kandidatą.

Raktinis žodis: