2022-07-29 11:26:48

Paaukštinimo darbe pliusai ir minusai

2016.06.16

Turbūt, kiekvienas mūsų šitame gyvenime svajoja kuo greičiau pakilti karjeros laiptais ir užimti viršininko, blogiausiu atveju – pavaduotojo. Bet viskas šiame pasaulyje turi savo atvirkščią pusę. Ir paaukštinimai būna įvairūs. Vieni atneša naudą, kiti visiškai priešingai.

Greitas paaukštinimas

Netikėtas ir greitas paaukštinimas džiugina ir kelia pavojų. Ar užteks jums takto, kad pasakyti pastebėjimą draugei? Ar išsaugoti atstumą su žmonėmis, su kuriais vakar aptarėte valdžią rūkydami? Ar gerai jūs išstudijavote kompanijos darbą, kad galėtumėte analizuoti jos pasiekimus ir nuosmukius? Verta pasverti visus „už“ ir „prieš“, prieš sutinkant dėl paaukštinimo.

Laikinas darbas

Jus pakvietė pakeisti viršininką, ir jūs save guodžiate, kad greitai galutinai prisitaikysite jo kėdėje. Nekurkite iliuzijų: jūs paprasčiausiai atliekate visą sunkų darbą. Susidorosite – gerai. Bet jokių išvadų iš jūsų sėkmės nepadarys. Juk yra nustatyta priėmimo inercija. Dauguma viršininkų įsitikinę: naudingiau pasitikėti kvalifikuotų kadrų ieškotojais, negu ieškoti kandidato firmos viduje, o darboholikus geriau palikti rezerve dėl visa ko.
 
Tinkamas patikrinimas
 
Ieškodami darbo ir nusivylę paieškomis, žmonės sutinka dirbti bet kokį darbą. Arba adektyviai vertina darbo apimtį, tikėdamiesi, kad viskas kaip nors susitvarkys. Bet lengva nebus - jūs gausite tik blogas rekomendacijas, ginčų su darbdaviais ir galų gale būsite atleistas. O su tokiais „žygdarbiais“ įsidarbinti kitoje vietoje dar sunkiau.

www.eli.lt