2022-07-29 11:26:48

Penki patarimai, padėsiantys „išjudinti“ karjerą

2016.06.16

Jūs lipate karjeros kopėtėlėmis ir staiga suvokiate, kad tos kopėčios ne prie tos sienos pastatytos... Arba: jaučiatės taip, lyg negalėtumėte ar neturėtumėte keisti karjeros krypties, tačiau vis dažniau įsivaizduojate, jog dirbate svajonių darbą. Pažįstama situacija? Štai 5 patarimai, padėsiantys apsispręsti dėl kai kurių teigiamų pokyčių karjeroje.

Žinokite savo universalius įgūdžius

Turite universalių įgūdžių? Pavyzdžiui, jūs puikiai išmanote nekilnojamo turto teisę, tačiau turite gausybę kitų sugebėjimų, talentų ir kitų sričių žinių. Kodėl gi tuo nepasinaudojus? Peržvelkite visa tai – pagalvokite apie užduotį, kuri jums patiko ir kurią atlikote sėkmingai, sudarykite jai panaudotų įgūdžių sąrašą, rašoma womenslife.co.za.

Tai galėtų būti, pavyzdžiui, mokėjimas išklausyti, gerų santykių su klientu užmezgimas, analizavimas, bendro vaizdo įžvelgimas, geriausio sprendimo atradimas, sugebėjimas viską padaryti iki nustatyto laiko, vadovavimas komandai, efektyvus bendravimas ir panašiai.

Apsvarstykite, kuo norėtumėte būti

Kalbama ne tik apie tai, ką norite veikti. Kuo norite būti ir kokiu būdu tai būtų galima išreikšti geriausiai?

Išsiaiškinkite kliūtis

Kas trukdo jums keisti savo gyvenimą? Tai gali būti nežinomybės baimė ar finansiniai dalykai – pastaruoju atveju, ką būtų galima padaryti, kad sumažėtų rizika? O gal jaučiatės pririštas prie esamos karjeros dėl savo specialybės? Galbūt galvojate, kad dėl to, jog kurį laiką studijavote dėl savo diplomo, o vėliau penkerius metus praleidote tobulindamas darbo įgūdžius, neturėtumėte palikti dabartinės veiklos srities? Ar tai iš tikrųjų tiesa?

Pamąstykite, kaip norėtumėte jaustis

Kaip jaučiatės dabar, dabartiniame darbe? Ar jūsų darbas teikia pasitenkinimą ir savirealizacijos jausmą? O kaip jaustumėtės, jei žinotumėte, kad darbas jums yra idealus, jei darytumėte tai, kas jums atrodo reikšminga, užsiimtumėte veikla, kurioje panaudojami visi jūsų talentai ir įgūdžiai, realizuojami visi jūsų siekiai?

Būkite atviras galimybėms

Ką norėtumėte daryti? Artimiausias dvi savaites peržvelkite darbo pasiūlymus laikraščiuose bei tinklalapiuose ir pasižymėkite viską, kas jums atrodo įdomu, o tuomet peržiūrėkite savo užrašus ir išsiaiškinkite, ar yra toks darbo pasiūlymas, kuris jus labai domintų. Sekite juo ir pamatysite, kur jis jus nuves.

Kaip sakė H. Jacksonas Brownas, susiraskite jums patinkantį darbą ir kiekvieną savaitę pailginsite penkiomis dienomis.

www.delfi.lt

Raktinis žodis: