2022-07-29 11:26:48

10 patarimų norintiems sukurti puikaus darbuotojo įvaizdį

2016.06.16

Liaudyje yra toks posakis - „geras kareivis tas, kuris siekia tapti generolu“. Nuolatinės pastangos reikalingos ir darbe, žinoma, jei tik jums rūpi jūsų karjera. Nenusiminkite, jei vadovo įvertinimo nesulauksite iš karto. Būkite tikri, supratingas vadovas anksčiau ar vėliau pastebės jūsų indėlį.

1. Pranokite vadovų lūkesčius

Aiškiai žinokite kiek iš jūsų reikalaujama ir pasistenkite padaryti daugiau, nei reikia. Jei vadovas prašo pateikti ataskaitą iki penktadienio, pateikite ją iki ketvirtadienio. Jei dirbate pardavimuose ir komandai sunkiai sekasi vykdyti pardavimų planą, raskite būdą parduoti tiek, kad planas būtų įvykdytas.

2. Demonstruokite lyderio savybes

Lyderiavimas nėra tik formalumas. Tikri lyderiai nevengia atsakomybės už savo veiksmus, inicijuoja naujus projektus ir patobulinimus darbe.

3. Stiprinkite ryšius

Būkite tuo žmogumi, kuris turi daugiausiai ryšių įmonėje. Geri santykiai su kolegomis jums padės atsakyti į daugybę klausimų, kuriuos patys vargu ar atsakytumėte, arba tai atimtų daug brangaus jūsų laiko.

4. Savanoriaukite

Darbe pasitaiko užduočių ar projektų, kurių sėkme abejoja daugelis. Imkitės tokių užduočių savanoriškai, nes, jei jums pasiseks, jūs neabejotinai pagerinsite savo įvaizdį vadovo akyse. Rekomenduotina pasirinkti tokius projektus, kurių įgyvendinimui reikalingų savybių jau turite.

5. Būkite ten, kur esate reikalingi

Daugelis iš mūsų norėtų dirbti stiprioje komandoje tarp puikių savo srities žinovų. Tačiau, neretai, mes esame reikalingesni ten, kur komanda yra daug žadanti, tačiau dar neįgudusi sėkmingai vykdyti projektus. Žinokite kuriuos projektus vykdant galėtumėte būti naudingesni ir imkitės jų.

6. Tapkite savo srities ekspertais

Tapkite tuo žmogumi kompanijoje, kuris vienintelis sugeba atlikti tam tikras specifines užduotis. Tai gali būti užduotys susijusios su jūsų profesija arba tiesiog darbeliai, kuriuos jūs vienintelis temokate atlikti. Tokiu būdu jūs tapsite dar reikalingesni kompanijai.

7. Rodykite dėmesį pašnekovams

Jei kolega nori su jumis pasikalbėti, meskite nereikšmingus užsiėmimus ir skirkite dėmesį pašnekovui. Daug kam pažįstamas nejaukus jausmas, kuomet pasakojame mums svarbius dalykus, o mūsų „klausytojas“ žaidžia su savo išmaniuoju telefonu arba rašo kažką Facebooke.

8. Nuobodžią veiklą paverskite įdomia

Darbe kartais tenka atlikti ir nuobodžias užduotis. Pavyzdžiui, perkelti duomenis iš vienos duomenų bazės į kitą ir pan. Kad neįdomus darbas nesugriautų jūsų motyvacijos, rekomenduojame lygiagrečiai užsiimti įdomia veikla. Tai galėtų būti, kad ir naudingų audio knygų klausymasis.

9. Nedarykite klaidų

Tapkite tuo darbuotoju ofise, kuris darbą gerai padaro iš pirmo karto. Jums įdomu, kaip tai pasiekti? Imkitės tų užduočių, kurias išmanote, o jei kažko nežinote, prieš pradėdami darbą, pasikonsultuokite su kolegomis.

10. Visada ant stalo turėkite saldumynų

Saldumynai ant jūsų darbo stalo gal ir nepadės geriau atlikti užduotis, tačiau tai neabejotinai pagerins jūsų santykius su bendradarbiais.

Tikimės, kad šie 10 praktiškų patarimų sustiprins jūsų nusiteikimą siekti geresnio vadovų įvertinimo.

Parengta pagal Miriam Salpeter straipsnį „11 Quick Tips to Earn a Stellar Performance Review“

Raktinis žodis: