2022-07-29 11:26:48

5 patarimai, kaip nustoti atidėlioti darbus

2016.06.16

Nei vienas iš mūsų nesame atsparus atidėliojimams. Tai tarsi koks virusas, kuris kartais kankina ne tik pavienius darbuotojus, bet ir visą įmonės kolektyvą. Tačiau, kad ir kaip bebūtų sunku su tuo kovoti, rankų nuleisti nederėtų. Pasinaudokite 5 patarimais, padėsiančiais Jums įveikti atidėliojimų problemą.

1. Atsakykite sau į klausimą, kodėl atidėliojate darbus.

Ar tai yra darbai, kurių nemėgstate, o gal tai darbai, kurių nemokate atlikti? Atsakius į šį klausimą, Jums bus kur kas lengviau išeiti iš užburto atidėliojimų rato.

2. Suskaidykite darbus.

Pirmiausia padalinkite stambesnius projektus į smulkesnes užduotis. Kai tai atliksite, kiekvienai iš užduočių nustatykite griežtus užbaigimo terminus.

3. Apdovanokite save už laiku atliktus darbus.

Pasiskirkite sau apdovanojimus už laiku atliktas užduotis. Pavyzdžiui, tai galėtų būti puodelis kavos, šokoladas ar kažkas, ką Jūs mėgstate. Jei esate azartiškas, paskirkite prizą ir konkuruokite dėl jo su kolegomis. Prizą telaimi greičiausiai užduotį atlikęs asmuo.

4. Naudokitės kolegų pagalba.

Jei kažko nesuprantate, klauskite kolegų. Sudarykite darbų atlikimo laiku susitarimus su bendradarbiais, laikykitės savo pažadų ir dalinkitės sėkminga patirtimi.

5. Įpraskite neatidėlioti.

Nenuleiskite rankų, juk ne viskas padaroma per vieną dieną. Sekdami savo progresą, įgysite daugiau pasitikėjimo savimi. Už kantrybę Jums bus atlyginta - atėjus laikui galėsite mėgautis pasiektais rezultatais.

Atidėliojimas yra pagydomas. Jei vadovausitės šiais patarimais atlikdami darbus, tikėsite savo sėkme, Jūs tapsite šauniu, laiku darbus atliekančiu, darbuotoju.

Šaltinis: blogs.hbr.org

Raktinis žodis: