2022-07-29 11:26:48

10 patarimų sėkmingo CV link

2018.12.07

Dažnam darbo ieškančiajam CV sukūrimas atrodo sudėtingas ir daug jėgų reikalaujantis procesas. Tuo tarpu darbdaviai vieno CV peržiūrai skiria vos kelias minutes, per kurias nusprendžia, tinkamas kandidatas, ar ne.
 


Keletas patarimų, kaip be streso paruošti patrauklų darbdaviui CV.

CV pavadinimas
Kuriant naują CV CVMarket.lt sistemoje (nesvarbu, ar kuriate sisteminį, ar įkeliate iš savo kompiuterio), atreipkite dėmesį į CV pavadinimą. Tai nėra niekam nesvarbus ir nematomas laukas. CV pavadinimas yra vienas iš pirmųjų dalykų, kuriuos pamato darbdavys. Pavadinimas gali lemti ar Jūsų CV bus peržiūrėtas, ar ne. Todėl rekomenduojame parašyti kelių žodžių frazę, kuri apibūdintų, koks specialistas esate. Pavyzdžiui, „Muitinės tarpininkas su 5 m. patirtimi“, „Ieškantis pardavimų vadovo darbo“, „4 kalbas mokantis aptarnavimo specialistas“ ir pan.

Saikingas CV ilgis!
Atrankų specialistas ar darbdavys prie vieno CV vidutiniškai praleidžia iki 2 min, todėl tikėtis, kad bus perskaitytas visas 4 puslapių „rašinėlis“ neverta. Kita vertus, dažnai pasitaikantis skurdus CV irgi nėra tinkamiausias, t.y. minimi tik sausi faktai, be trumpo detalizavimo (tas aktualiausia darbo patirties aprašyme). 1-2 puslapiai yra pats optimaliausias CV ilgis.

CV pritaikymas.
Visi taip darome – pasiruošiame CV ir tą vienintelį siunčiame į visus (nors kiek patinkančius) skelbimus. Skirkite laiko ir pritaikykite CV kiekvienai darbo pozicijai. Pasiskaitykite apie įmonę, apie darbo pobūdį ir CV rašykite, akcentuodami tam konkrečiam darbui naudingą darbo patirtį, įgūdžius, asmenines savybes. Jumis tikrai susidomės.

Motyvacinis laiškas.
Ne kiekvienas darbdavys susies  kiekvieną Jūsų darbinę patirtį su darbe reikalingomis žiniomis. Nesidrovėkite ir trumpai paaiškinkite, kodėl vienos ar kitos Jūsų žinios bus naudingos būtent tame darbe. Kaip Jūs galite pritaikyti vieną ar kitą patirtį bei kodėl būtent Jūs būsite tinkamiausias kandidatas.

Naujinkite CV.
Darbdavys, matydamas, kad Jūsų CV yra atnaujintas, t.y. surašyta naujausia patirtis, naujausi mokymai ir pan., supras, kad esate motyvuotas susirasti naują darbą.

Viršuje esminė informacija.
Dažniau darbdaviams yra svarbiausia Jūsų darbinė patirtis bei įgūdžiai, o ne namų adresas ar  vidurinės mokyklos pavadinimas. Po kontaktinių duomenų (vardo, pavardės, miesto, telefono numerio bei el. pašto) kelkite darbo patirties dalį, vėliau dalis pagal skelbimo pobūdį. Jeigu darbo pasiūlyme akcentuojamos kalbos ar kompiuteriniai įgūdžiai, tuomet surašykite juos. O tik paskui minėkite kitą informaciją. Jau pačioje pradžioje turite sudominti darbdavį ir tik vėliau galite minėti ne tiek svarbią informaciją.

Pasiekimai ir skaičiai.
Akcentuokite pasiekimus, t.y. neaprašinėkite savo darbinių funkcijų viename ar kitame darbe, o kalbėkite apie tai, ką pasiekėte, padarėte naujo, įdiegėte ir pan. Ypač teigiamai veikia įvairios skaitinės išraiškos. Tarkime įvykdėte pardavimo planą 120%, pritaikius Jūsų sistemą užsakymų skaičius padidėjo 2 kartus ir t.t.

Klaidos.
Negalvokite, kad darbdaviai neatkreipia dėmesio į gramatiką ar skyrybą. Būtinai kelis kartus peržvelkite patys, duokite draugams ar pasinaudokite kompiuterinėmis/internetinėmis programomis, kurios pataisys galimas klaidas. CV - tai tarsi Jūsų vizitinė kortelė ar komercinis pasiūlymas, kuriuo parduodate save. Kas norėtų samdyti neatsakingą, nekruopštų darbuotoją, kuris netgi save pristato atmestinai.

Nemeluokite.
Visi šiek tiek pagražina savo CV, tačiau meluoti labai nepatartina. Jeigu ši informacija neišlys pokalbio metu, darbo metu tikrai išaiškės. O tada ne tik susigadinsite reputaciją, bet ir galite netekti darbo.

Ir nepamirškite, svarbiausia bandyti ir Jūsų diena ateis!

 


Dar vis neturite CV sistemoje?

Dalis darbdavių darbuotojų ieško tik per CV duomenų bazę, net neskelbdami darbo pasiūlymų viešai. Nepraleiskite progos būti surastiems ir  susikurkite savo CV sistemoje. Beje, CV galima padaryti konfidencialiu - įmonėms nesimatys Jūsų asmeninių duomenų, arba galite paslėpti savo CV nuo tam tikrų darbdavių.
Jeigu CV jau turite, būtinai karts nuo karto jį atnaujinkite - darbdaviai pirmiausia mato naujausius CV.
 

Prisijunkite ir atnaujinkite CV

 

Registruokitės ir sukurkite CV

 

Užsisakykite pasiūlymus el. paštu

 

Išsami skelbimų paieška