2025-01-23 11:16:08

Maitinimo vadovas

CVMarket.lt klientas
900 - 1100 €/mėn. "į rankas"

Darbo aprašymas

Pagrindinės maitinimo organizatoriaus funkcijos:

  • vykdo savivaldybės institucijų, maisto ir veterinarinės tarnybos ir visuomenės sveikatos centro nurodymus; yra susipažinęs su valgiaraščių sudarymu;
  • ruošia valgiaraščius progimnazijos ugdytiniams ir suderina su progimnazijos direktoriumi, VMVT;
  • ruošia valgiaraščius progimnazijos mokamai, nemokamai valgančių moksleivių maitinimui;
  • veda maisto gaminimo technologines korteles;
  • dirba su Eurofondas“ atsiskaitymo sistema (EAS), pritaikyta maitinimo įstaigoms ir skirta užtikrinti elektroninius atsiskaitymus (įskaitant atsiskaitymą grynaisiais pinigais);
  • tikrina porcijų dydį, atlieka neplanuotus tikrinimus maitinimų metu, prižiūri virtuvės darbuotojų darbą;
  • organizuoja maisto, vandens tyrimų atlikimą;
  • atlieka kitus visuomenės sveikatos centro, maisto ir veterinarinės tarnybos rekomenduojamus darbus;
  • atlieka rizikos veiksnių analizę, veda svarbių jų valdymo taškų (RVASVT) diegimo dokumentus;
  • vykdo viešųjų pirkimų (maisto pirkimų) iniciatoriaus funkcijas: rengia maisto produktų pirkimų užsakymo paraiškas, vykdo su tiekėjais sudarytų sutarčių priežiūrą (tikrina kainas ir atvežtų prekių kokybę, seka sutarčių galiojimo pabaigą ir informuoja ūkvedį prieš 2 mėn.) visą sutarties galiojimo laikotarpį;
  • užsako ir priima maisto produktus iš tiekėjų, sutikrinęs su gautomis prekėmis, pasirašo sąskaitas-faktūras;
  • pildo greitai gendančių produktų žurnalus laikantis RVASVT (rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų) sistemos principų;
  • kiekvieną dieną „Eurofondas“ programoje veda maisto produktų kiekybinę apskaitą;
  • maisto produktus priima, saugo, išduoda laikantis RVASVT (rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų) sistemos principų;
  • pagal valgiaraštį išduoda maisto produktus į virtuvę;
  • tėvams pateikus gydytojo pažymą apie vaiko maisto netoleravimą, ruošia individualų valgiaraštį, teikia tvirtinti direktoriui;
  • kontroliuoja, kad kiekvieną dieną maisto sandėlio patalpos būtų plaunamos drėgnu būdu, valomos dulkės nuo visų paviršių pagal sanitarinius - higieninius reikalavimus;
  • kontroliuoja, kad vieną kartą per savaitę būtų atliekamas pagrindinio maisto sandėlio patalpų valymas, plovimas ir, jei reikia, dezinfekavimas;
  • pastebėjus svarstyklių, termometrų rodmenų netikslumus, nedelsiant informuoja direktoriaus pavaduotoją ūkiui;
  • kontroliuoja, kad nebūtų naudojami maisto gamybai sugedę ar su pasibaigusiu vartojimo terminu produktai;
  • kontroliuoja virtuvės patiekalų ir maisto sandėlio maisto produktų išdavimą, likutį, higienos normų reikalavimų vykdymą.

Reikalavimai

  • maitinimo organizatoriumi gali dirbti asmuo, ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus, turintis aukštąjį, aukštesnįjį ar specialųjį vidurinį, neuniversitetinį išsilavinimą; savo darbe dėl vaikų maitinimo organizavimo vadovautis galiojančiais teisės aktais;
  • turi išmanyti: pagrindinių maisto produktų sudėtį; mitybines normas įvairioms ugdytinių amžiaus grupėms;
  • turi žinoti šiuolaikinius sveikos mitybos ir dietinio maitinimo principus;
  • turi žinoti maisto paruošimo technologijos principus;
  • turi žinoti maisto gamybai naudojamų produktų parinkimą ir kainas;
  • turi žinoti virtuvės darbuotojų savikontrolės sistemą;
  • sukurti ir taikyti praktikoje naujas patiekalų receptūras ir technologiją;
  • tvarkyti dokumentaciją;
  • dirbti kompiuteriu, „Eurofondas“ atsiskaitymo sistema (EAS), pritaikyta maitinimo įstaigoms ir skirta užtikrinti elektroninius atsiskaitymus.

Įmonė siūlo

Pareigybės lygis – B.

Darbo sutarties rūšis: neterminuota, 1 etatas. Darbo laiko norma 40 val. per savaitę.

Pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas – 0,83.

Pareigybės paskirtis – mitybos organizavimas, priežiūra bei maisto produktų užsakymas, priėmimas ir išdavimas į virtuvę progimnazijoje